Kursus Kahwin Cheras

Mengenai Kursus Kahwin Cheras:

Lokasi pusat kursus kami strategik!
Kenapa? Bila ‘weekend’ je faham-faham sajalah camana sesak jalan nak masuk ke KL. Pusat kursus kahwin kami ini, terletak di pinggiran KL, so takde la masalah ‘traffic jam’ masa pergi dan balik kursus nanti. Ada banyak jalan nak pergi ke pusat kursus kahwin kami ni, so boleh la ‘plan’ nak ikut jalan mana yang takde ‘traffic jam’. Cuba tengok kat ‘google map’ atau peta di bawah.

Fasiliti yang best!
Kami juga bekas peserta kursus kahwin masa zaman muda-muda dulu. Kalau ikut pengalaman kami, keselesaan dan kemudahan yang lengkap sangat penting. Maklumlah, nak duduk dengar ceramah sampai 12 jam, mestilah nak tempat yang terbaik. Sebab tu pusat kursus kahwin kami kemudahannya semua Tip-Top! Dewan Kuliah luas, aircond,LCD projector, kerusi style macam kat lecture hall, sound system gempak, tandas dan surau yang sentiasa bersih dan kemas.

kursus kahwin cheras

Alamat lokasi kursus:

46-1, Jalan Alam Damai 1, Damai 23, Alam Damai, Cheras
56000 Kuala Lumpur
Peta:
https://goo.gl/maps/Z98hEoVdrST2

Waktu Kursus:

(Sabtu)
1.00PM – 2.00PM : Pendaftaran
2.00PM – 7.00PM : Kursus
(Ahad)
9.00AM – 7.00PM : Kursus

Senarai tarikh kursus boleh dilihat di dalam borang di bawah.

Pakaian:

  • Peserta lelaki – SMART KASUAL tetapi pastikan pakai baju berkolar
  • Peserta wanita – Wajib berpakaian sopan, tutup aurat, labuh dan tidak berpakaian ketat. Contoh: baju kurung atau jubah.

Yuran:

Yuran RM120 untuk setiap peserta, seperti yang ditetapkan oleh JAWI.
Deposit sebanyak RM15 /orang untuk tempahan tempat, dan baki RM105 dibayar semasa hadir ke kursus.

Sijil akan diproses oleh pihak JAWI, dan akan siap 3 hari bekerja selepas tamat kursus.

Daftar kursus kahwin Cheras:

Untuk pendaftaran, sila isi borang pendaftaran di bawah.

Langkah-langkah:-
1. Pilih tarikh kursus
2. Isikan butir peribadi bagi setiap peserta (Nama Penuh, No IC, No Tel & Email)
3. Buat bayaran deposit RM 15/seorang & upload resit (Baki bayaran RM 105/seorang dibuat pada hari kursus)
Bank: CIMB
No. Akaun: 8602967874
Nama Akaun: SYSV PLT

4. Klik ‘Hantar’

Sekiranya perlu sebarang bantuan, WhatsApp ke nombor: 019-2424588 / 019-9917914


Senarai Lokasi Kursus Kahwin:

Kuala Lumpur:
Bangsar
Cheras
Danau Kota
Datuk Keramat
Gombak
Sungai Besi
– TTDI
Wangsa Maju

Putrajaya
 Putrajaya Sentral

Kedah:
Baling
Kulim
Sungai Petani